Dobruška - Vrcholem letošní skibobové sezony je mistrovství světa žactva, juniorů a seniorů, které od dneška do neděle hostí italské středisko Mals.

Vzhledem k tomu, že se letos neuskuteční mistrovství světa dospělých, je „malému" šampionátu věnována velká pozornost. Na startu se tak představí řada jezdců, kteří by se jinak zúčastnili mistrovství světa hlavních kategorií, ale teď si odbudou premiéru mezi seniory. Jedním z nich je Aleš Housa z TJ Sokol Jablonec nad Jizerou, jenž na loňském MS získal mezi muži titul v super obřím slalomu a stříbrné medaile v obřím slalomu a kombinaci. Zkušený reprezentant nyní bude patřit k hlavním favoritům závodů nejmladší kategorie seniorů.

Do Itálie odcestovalo celkem osmnáct českých závodníků, z toho deset je ze Skibob klubu Dobruška.

Na loňském juniorském mistrovství světa v rakouském středisku Spital am Semmering získali čeští reprezentanti celkem 42 cenných kovů (17 zlatých, 12 stříbrných a 13 bronzových).

„Chceme navázat na minulé úspěchy a medailový zisk letos ještě navýšit. Ve všech kategoriích máme šanci na přední příčky. Věřím, že dobrušští závodníci se v mezinárodní konkurenci opět prosadí," řekl před odjezdem jeden z trenérů české reprezentace Karel Baláček ze Skibob klubu Dobruška.

Šampionát odstartuje dnes obřím slalomem, v sobotu je na programu slalom a boje o světové tituly vyvrcholí nedělním super obřím slalomem.

Česká nominace

Mladší žactvo: Gabriela Skaláková (Dobruška), Dominik Hlaváč, Petr Petříček (oba Jablonec n. J.).

Starší žactvo: Jana Uhlířová, Dominik Harnach, Jan Baláček, Martin Pago (všichni Dobruška), Tadeáš Vaško (Jílové u Prahy).

Juniorky: Kristýna Harnachová (Dobruška).

Junioři: Štěpán Vrána (Jablonec n. J.).

Senioři I.: Aleš Housa (Jablonec n. J.).

Senioři II.: Pavel Harnach, Martin Tribula (oba Dobruška), Pavel Hlaváč ml. (Jablonec n. J.), Martin Kmínek (Liberec).

Senioři III.: Bohumil Flegl (Dobruška), Jiří Janata (Liberec).

Seniorky III.: Jana Trunečková (Dobruška).

Trenéři: Pavel Hlaváč, Karel Baláček.

Vedoucí týmu: Vlastimil Maťátko.
27.2.2015

Autor: Leoš Dragúň